THE NEW SPRING

Fredag 4. maj 2018

Læg i kalender Køb billet
Koncerter
Tidspunkt: Kl. 21.00
Dørene åbnes: Kl. 20:00 Sted: Ungdomshuset Konfus Pris: Forsalg 100 kr.
I døren 125 kr.
Forsalg, studerende 75 kr.
I døren, studerende 100 kr.

Siden 2011 har Bastian Kallesøe udgivet musik under navnet The New Spring. Det startede med det selvbetitlede debutalbum, der primært var indspillet i Bastians lejlighed. Det var en poetisk undersøgelse af kærligheden i den bredest mulige betydning. Det kritikerroste andet album, Secret Armor, blev udgivet året efter, og her havde producer Aske Zidore (Oh No Ono, Choir of Young Believers) tilføjet et mere komplekst lag af effekter, klaver og percussion, der gjorde, at pladen virkelig trådte i karakter som et eksperimenterende folkalbum.

I 2014 udgav Bastian sit tredje album på tre år. Late Bloomer blev indspillet på bare to dage og i den proces undlod Bastian og produceren Jens Ramon (Figurines) at bruge digitale effekter. Det resulterede i en frisk og mere traditionel lyd, hvor sangskrivningen gik tilbage til sin mest nøgne form.

Wholly Wholly er Bastians mest ambitiøse album til dato. Pladen, der ligeledes er produceret af Jens Ramon, har været to år undervejs og for første gang nogensinde har Bastian rekrutteret et helt band til indspilningerne.

"Jeg ville have, at sangene skulle have en krop. Så jeg vidste, at jeg var nødt til at få hjælp udefra. Jeg var nødt til at få mig et band.” 

Kroppen udgøres af Jens Ramon (keys), Mads Muurholm (trommer), Joachim Stidsen Kollerup (bas), Mathilde Bagger-Larsen (strygere) og Søren Lilholt (vokal). 

Kombinationen af deres bidrag og Bastians stadigt imponerende og særegne sangskrivning udgør et eksperimenterende folk-pop album med stærke og grænsesøgende melodier, der både udfordrer men bestemt også behager lytteren.

Wholly Wholly bevæger sig over 10 numre gennem flere stemninger og tempi, åbningsnummeret “Gershwin’s Invisible Year” løfter sløret for albummets lyd lag for lag, inden  den næsten Graceland-agtige folkpop perle “The Moon”lader elguitaren og trommerne eksemplificere The New Springs udvikling. Den 10 minutter lange folksymfoni “Ballad of the Unseeing Eye” tager lytteren med på en rejse af dimensioner inden begyndelsen på enden starter med den storsvingende førstesingle “Gershwin Wakes Up Singing”.

Som altid, når The New Spring udgiver musik, er det værd at lægge mærke til lyrikken, der er underfundig og idérig fra start til slut. Med en afslappet, men sikker hånd guider Bastian lytteren igennem det hverdagstrivielle, det eksistentielle og det dødelige, mens narrativet kun i ét tilfælde skifter fra første- til tredjeperson.

For Bastian har det fra starten været et ønske at komme med sit bud på et moderne folkalbum, men i arbejdet opstod også en tvivl:

"Jeg ville gerne lave et samtidigt folkalbum. Jeg ved ikke, om folkmusik har nogen som helst rolle at spille længere, og faktisk er jeg også i tvivl om jeg overhovedet skriver folksange. Jeg er i tvivl om alting."

Wholly Wholly er produceret og mixet af Jens Ramon og mastereret af Emil Thomsen. Det kan købes digitalt her og fysisk her.