Feather Mountain + Blue Rose Down

Support: Meltway

Lørdag 15. februar 2020

Læg i kalender Køb billet
Koncerter
Tidspunkt: Kl. 21.00
Dørene åbnes: Kl. 20:00 Sted: Ungdomshuset Konfus Pris: Forsalg 35 kr.
I døren 50 kr.

Feather Mountain hvervede i efteråret 2018 guitaristerne Jens Baalkilde Andersen og Oliver Ramstedt, der med en måneds varsel spillede gigs og i marts 2019 påbegyndte studieindspilningen af Nidus.

Nidus’ sangtekster bringer lytteren tæt på bandmedlemmernes indre kampe, strid med sygdom og personlige kriser. Feather Mountains vokal og lyrik er på én og samme tid sårbar og stærk: Drømmende, indadvendte og hviskende passager kombineres med, og erstattes af, voldsomme, raserifyldte klimakser, hvor skrig, growls og korarrangementer går op i en højere enhed. På samme måde består albummets instrumentalisering af atmosfærisk guitarspil, varme baslinjer og jazzinspirerede trommer, der udvikler sig til hårde riffs, slapbass og dobbeltpedalspil. Feather Mountain har desuden eksperimenteret med støjelementer på Nidus udført med et hjemmebygget strengeinstrument.
Når instrumentalgruppen kombineres med Mikkel Lohmanns fantastiske vokal, opnås et unikt udtryk og et vigtigt input til rock- og metalscenen.

Blue Rose Down

Historien om en tavs vrede og undertrykkelse, der endelig eskalerer ud i en lydmur af fuzz og stodder blues.

Et kaotiske liv som ung i provinsen, gennemsyret af frustrationer, vrede og bundløst druk, har gennem et årti langsomt opbygget en barrikade overfor de involverede oplevelser og mennesker.
Det er denne barrikade, der nu har fået et navn: Blue Rose Down. Kun bevæbnet med en stortromme, resonator guitar, fuzz-pedal samt bundærlige og selvransagende tekster, står Blue Rose Down klar til at iføre sig jernskjorten og tage dig med på en rejse ind i sit udfordrende sind med sin kontante stodder blues.

Meltway

Er et fire mand høj indie-rock band fra Esbjerg.

Bandet lægger vægt på et samlet atmosfærisk udtryk, der på mange måder er inspireret af dream-pop og 90’ernes shoegaze-scene med artister som My Bloody Valentine, Slowdive og Julee Cruise.

Musikken inviterer til et dragende lydunivers, der er drømmende, støjet og introvert og der bliver lagt op til, at lytteren kan forsvinde i en antydende atmosfære.