Withering Surface + Support

Lørdag 6. november 2021

Læg i kalender Køb billet
Koncerter
Tidspunkt: Kl. 20.00
Dørene åbnes: Kl. 19:30 Sted: Ungdomshuset Konfus Pris: Forsalg 100 kr.
I døren 125 kr.

Withering Surface blev dannet i 1994 i Næstved. Stærkt inspireret af den førnævnte svenske melodiske death metal bølge, udsendte Withering Surface deres første demobånd ”Unique” i 1995. Og i midten af 90’erne var en udgivelse af et demobånd en vigtig ting på den internationale metalscene. Det var knald eller fald – rise or fall. I hvert fald indtil man smed næste bånd på gaden. Det var på ingen måde nemt at få pladekontrakt, eller udgive sit eget album i de år, så siden 1980’erne havde demobånd, for nye upcoming metalbands, været vejen frem for at præsentere omverdenen for musikken, selvom kvaliteten af indspilningerne kunne være meget svingende.

I 1995 og for Withering Surface var kvaliteten af både musik og indspilning glimrende på ”Unique”.

Demobåndet blev hurtigt spredt over hele verden, og fik særdeles rosende anmeldelser i såvel små fanzines som store rockmagasiner over hele verden. Konklusionen var klar – Withering Surface var et af de bedste nye skandinaviske undergrundsbands, og der var høje forventninger.

Withering Surface skrev i 1996 kontrakt med det dansk/norske selskab Voices Of Wonder og deres metallabel Euphonious Records. Debutalbummet ”Scarlet Silhouettes”, indspillet i svenske Studio Fredman af Fredrik Nordström (kendt for Opeth, At The Gates, In Flames etc), udkom i 1997 til internationale rosende anmeldelser og en Skandinaviens-tour med Dimmu Borgir og Old Man’s Child fulgte i 1998.

Andet album ”The Nude Ballet” (Euphonious Records) fulgte i 1998, også produceret af Fredrik Nordström – ligeledes til flotte anmeldelser og sågar en nominering som ”Årets Hard Rock Album” til Dansk Grammy (det nuværende Danish Music Awards), samt optræden på Roskilde Festival.

Line-up ændringer fulgte dog, bl.a. med ny trommeslager i form af Nikolaj Borg (Saturnus, A Sun Traverse og Anti Ritual) og tilføjelse af guitarist Jakob Krogholt (Cyanotic, Rising, Anti Ritual) – hvilket resulterede i albummet ”Walking On Phantom Ice” (2001), der udkom på engelske Copro Records. I kølvandet på dette optrådte Withering Surface på tyske Wacken Open Air, verdens største heavy metal festival, som et af de få danske bands gennem tiden. Og gennemførte en engelske turné med Arch Enemy og Opeth. Et højdepunkt i Withering Surface’s karriere.

Svanesangen ”Force The Pace” udkom i 2004 på italienske Scarlet Records, der også på det tidspunkt arbejdede med bl.a. Hatesphere, efterfulgt af en række koncerter – hvorefter Withering Surface gik i opløsning i 2005 pga. intern træthed og musikalske uenigheder.

Withering Surface har spillet over 100 koncerter i ind og udland i årernes løb.